Sagt om temadag

Onsdag d. 15. juni  2011 afviklede TEC Hvidovre en vellykket temadag arrangeret af Fastholdelseskaravanen med det formål at styrke elevernes praktikpladssøgning.
Udtalelse fra Ole Foss fra TEC:
“Engagerede elever deltog i forumteater forestillingen og her fik eleverne en øjenåbner. Forumteatret havde med stor præcision affotograferet ungdomskulturen blandt grundforløbets elever og spillede scenarier, som var i stand til at provokere eleverne og få dem op af stolene.

Scenarierne demonstrerede, hvordan en uhensigtsmæssig adfærd fra alle parter kan betyde, at den gode intention går tabt i samværet elev/praktikvejleder, elev/elev eller elev/praktikplads.Forumteatret gentog scenarierne og bad eleverne byde ind med råd og vejledning, så vi i hvert scenarie kunne opnå en win-win-situation. 

Eleverne var meget ivrige og bød ind med en lang række gode råd til skuespillerne, så hver enkelt scene blev både autentisk og meningsfuld. Hvis en lærer eller en elev bød ind, og situationen blev for fastlåst, blev eleven eller læreren bedt om selv at være skuespiller til stor moro for publikum. Efter forestillingen var der stor applaus til Forumteatret for en fremragende forestilling, og jeg vil stærkt anbefale de øvrige grundforløb på TEC til at gøre brug af Forumteater.”

Temaarrangement set fra en elevs synsvinkel:
Forumteatret kom på besøg den 29/9 på Produktionsskolen Holbæk (PH). Det gik ud på at de gav os, publikum, tre scenarier som alle var forskellige, men handlede alle om Hassan og hans problemer om venner, praktik og sociale kompetencer. Efter hvert scenarie fik publikum lov til at ændre på det for at få et bedre resultat. Der var mange elever som var interesseret i at stoppe stykket og ændre på Hassans situationer.
2 af de der vovede, blev spurgt om de ikke kunne rejse sig og vise et eksempel på hvordan man gjorde, det var Benjamin fra medie og Murat fra intro. Benjamin blev bedt om at komme op og vise hvordan Hassan skulle virke interesseret i hvad ‘vejlederen Andreas’ sagde, det virkede meget godt og der var ingen der ikke kunne stoppe med at skråle af grin, heller ikke Benjamin selv der var på randen af tårer.
Jeg synes godt om Forum Teater, det er en anderledes måde at lave teater på, hvor man inddrager publikum og er en god metode til at vise, hvordan man skal forholde sig hvis man er i Hassans situation. Man får publikum selv til at indse hvordan man skal opføre sig får at få et bedre resultat hvis du f.eks. snakker med en vejleder, praktiksted eller en arbejdsgiver, hvilket jeg synes er meget godt. Et minus var dog, at hvis man f.eks. bedte Hassan om ikke at bande, så ville han glemme det senere i stykket og begynde at bande igen.
Arlind